Проф. Кантарджиев с важно съобщение за коронавируса

https://mreja.bg/novini/prof-kantardzhiev-s-vazhno-saobshtenie-za-koronavirusa/105075 Mreja.bg
Проф. Кантарджиев с важно съобщение за коронавируса


Професор д-р Тодор Кантарджиев направи важни пояснения за коронавируса. Той заяви, че вече е доказано, че новата зараза не е така опасна за новородените, бременните и бебета, както е грипният вирус.


В ефира на Нова телевизия директорът на Национален център по заразни и паразитни болести заяви още, че у нас не се прикриват положителни проби за коронавирус.


Той добави, че нямат съмнения за резултатите на нито една проба. Но дори и в такъв случай се пускат допълнителни изследвания с други тестове в лабораторията.


Специалистът допълни, че той е сигурен съм в капацитета на Националната референтна лаборатория, която се води от видна професорка. Кантарджиев поясни, че в лабораторията работят хора с докторска степен.


Той успокоява обществеността заявявайки, че този коронавирус не се различава по нищо от досега разпространяваните инфекции. Особеното при него е, че той няма специфично лечение.


Заради недостатъчната информация за хора, лекувани с антивирусни лекарства, медицина не може да направи заключение за точното лечение на ковид-19.


Проф. Кантарджиев поясни, че коронавирусът не е опасен за младите и здравите пациенти, а за възрастните хора.


Предпазването от него, трябва да се осъществява, както и предпазването от другите видове грип.


"Няма нищо кой знае колко страшно", категоричен е директорът на Национален център по заразни и паразитни болести. Той направи важно уточнение, че смъртността при грип е по-висока, отколкото при коронавирус. Но въпреки високите й стойности не се обявява епидемия, пише БЛИЦ, цитирайки думите на професора. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.