Проф. Кантарджиев с притеснителни разкрития за втората вълна на коронавируса

https://mreja.bg/novini/prof-kantardzhiev-s-pritesnitelni-razkritiya-za-vtorata-valna-na-koronavirusa/105755 Mreja.bg
Проф. Кантарджиев с притеснителни разкрития за втората вълна на коронавируса


Проф. Кантарджиев оповести притеснителен факт, довел до втората вълна на коронавируса


Проф. Кантарджиев разкри какво е довело до втората вълна на коронавируса. Той каза, прекалено много са разчитали на съзнанието на хората.


"За три месеца мисля, че трябваше да се понаучат да не се събират на закрито, да не се контактува много близко", заяви в ефира на БНТ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.


Експертът заяви, че в последната седмица се е случило нещо с индекса на предаване и в момента той е около 1,4. Проф. Кантарджиев добави, че  10 души заразяват 14.


Той отправи призив в качеството си на лекар и за пореден път призова да се избягва събирането на закрити мести и задължително да се носи маска в градския транспорт.


Кантарджиев препоръчва и носенето на маска в магазина.


"Не се събирайте в моловете, времето навън е прекрасно!", заяви още  той.


Професорът добави, че в началото случаите са били по-малко, тъй като изказванията на експертите са били по-убедителни.


Той припомни, че в последните десет дни от април, когато във видинската болница половината от лекарите са се оказали с коронавирус, болните са били изпратени по други здравни заведения.


"Ако това беше станало в цялата страна, къде щяхме да пращаме?”, заяви проф. Кантарджиев в отговоро на обвиненията, че заплахите за чували с трупове не са се сбъднали.


Според неговата прогноза, създаването на колективен имунитет у обществото ще облекчи обстановката, пише БЛИЦ. 



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.