Проф. Кантарджиев разтърси с извънредни новини!

https://mreja.bg/novini/prof-kantardzhiev-raztarsi-s-izvanredni-novini/105516 Mreja.bg
Проф. Кантарджиев разтърси с извънредни новини!


Проф. Кантарджиев разкри кога коронавирусът протича най-тежко и от какво да се пазим!


 


Най-страшно и с най-тежко протичане е ако хванем Ковид-19 от няколко заразени лица. Това съобщи тази сутрин на редовния брифинг проф. Кантарджиев. И поясни, че това ще рече да сме се намирали незащитени на място с много хора, няколко от които да са носители на заразата.


 


"Ако си се заразил с по-малко вируси, лечението преминава по-добре и болестта е по-лека. Другото е много опасно и тежко за човека. Засега мерките у нас работят, въпреки че световни организации алармират за нови взривове в доста европейски страни", сподели Кантарджиев.


 


Той обясни, че сега повече от всякога, хигиенните мерки и личната защита са от най-важно значение за това да останем здрави. Ръцете трябва да се мият повече от 20 пъти на ден, както и да не си пипаме лицето, очите, носа и устата, ако сме навън и не сме били в пряк контакт със сапун.


 


"Ръкавици е добре да се ползват само тогава, когато често дезинфекцираме ръцете си. Тогава има смисъл. По ръцете вирусът умира за 15 минути, ако ръката е достатъчно потна, топла и мокра. Но не бива да се разчита на това в никакъв случай", категоричен е проф. Кантарджиев.


 


Припомняме, че към тази сутрин новозаразените у нас са 24 души, сред които и пловдивски лекар. По-ниският брой на заразените обаче се дължи и на по-малкия брой тестове, които са направени в неделния ден, поясниха от Щаба.

Източник: Блиц


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.