Проф. Кантарджиев проговори за нови страшни COVID-19 мерки у нас. Откога?

https://mreja.bg/novini/prof-kantardzhiev-progovori-za-novi-strashni-covid-19-merki-u-nas-otkoga/107302 Mreja.bg
Проф. Кантарджиев проговори за нови страшни COVID-19 мерки у нас. Откога?


Предстои министър Ангелов да обяви в четвъртък дали се въвеждат нови ограничения


Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести – проф. Тодор Кантарджиев намекна за нови страшни COVID-19 мерки у нас.


 


„Време е за постене и успокоение. Време е да се взимат решения“. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев в ефира на "Здравей, България". "По места РЗИ-тата взимат решения и ги съгласуват с Щабовете по области и предлагат мерки за всяка една област. Има различен брой болни навсякъде. Характерът на разпространението на новия британски вариант е различен. 
В четвъртък министърът ще каже налагаме ли нови ограничения", заяви проф. Кантарджиев, но кимайки одобрително с глава. 

"Вчера говорих с доц. Тимонов за починалата жена след поставяне на ваксина у нас. Първо е работено да се види дали тя е изкарала коронавирус. Няма антитела жената, ПСР-ът е отрицателен", категоричен е той.

"Това, което ми каза патоанатомът е, че това е жена със съдова болест и тя има данни за прекаран преди години инфаркт. Има запушване на кръвоносните съдове на сърцето до 100%", категоричен бе професорът.
По думите на Кантарджиев жената е щяла да получи същото, дори и да не е била ваксинирана.

"Винаги сме казвали, че човек прекарал заболяването, трябва да изчака 3 месеца, за да се възстанови имунната му система. Тогава може да се ваксинира. Има шанс, ако човек прекара заболяването и се ваксинира, да направи свръхимунна реакция, т.нар. AD ефект, но това е много рядко и няма наблюдавани сега такива случаи", заключи той. 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.