Проф. Кантарджиев направи разкритие за пика от коронавируса у нас и разкри кога ще стане страшно

https://mreja.bg/novini/prof-kantardzhiev-napravi-razkritie-za-pika-ot-koronavirusa-u-nas-i-razkri-koga-shte-stane-strashno/105470 Mreja.bg
Проф. Кантарджиев направи разкритие за пика от коронавируса у нас и разкри кога ще стане страшно


Проф. Кантарджиев направи разкритие за пика от коронавируса у нас 


В ефира на бТВ проф. Канарджиев отново изрази благодарности по повод работата на медиците, които от месеци са на първа линия в битката с коронавируса. Специалистът направи и разкритие за пика на заразата. Според него, в София той е преминал преди няколко седмици.


Професорът добави, че по данни на Центъра на европейския контрол на заболяванията, България е единствената страна с увеличаване на случаите.


Той допълни, че тези данни са преди 3 седмици и в столицата ситуацията се нормализира.


Проф. Кантарджиев се обърна към колегите си със съвет да приемат всеки пациент като потенциално заразен.


Той поясни, че меродавен е единствено PCR тестът. Експертът разясни и казуса със съмнение за повторно заразени. Той добави, че ако вирусът слезе от гърлото в лазофарингса, е възможно резултатът да е положителен, както и при оздравяване или при слизане на инфекцията към белия дроб.


Проф. Кантарджиев заяви, че белият дроб се възпалява от отпадните вещества от заразените клетки.


Според него всяка държава трябва да е в състояние да лекува с плазма. Той е категоричен, че ако страната ни успее да се справи с коронавируса през лятото, след това когато се смеси със сезонните вируси, ще стане страшно.


Източник: Блиц.бг.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.