Проф. Ива Христова с прогноза за епидемията от коронавирус у нас

https://mreja.bg/novini/prof-iva-hristova-s-prognoza-za-epidemiyata-ot-koronavirus-u-nas/105815 Mreja.bg
Проф. Ива Христова с прогноза за епидемията от коронавирус у нас


Проф. Ива Христова, която е зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болести,съобщи важни новини за епидемията от коронавирус у нас 


Според проф. Ива Христова, която е зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болести, броят на новорегистрираните случаи у нас е напълно нормален.


Припомняме, че през последното денонощие новите случаи на коронавирус у нас са 105. Според Ива Христова това е нормалното развитие на вирусната епидемия.


Тя заяви, че предстоят дни с около 100 положителни проби, както и такива с по-висок или нисък брой на новорегистрирани случаи.


Експертът подчерта, че причината за това е нашето собствено поведение и осъзнатост. Проф. Христова е категорична, че трябва да свикнем да живеем с вируса. 


Според нея, ако не са били взети мерки в началото, към днешна дата новорегистрираните случаи на ден вероятно били надхвърляли 1000.


Тя заяви, че в момента хората могат да бъдат разделени условно на две групи – част от тях са много стресирани, а други са убедени, че коронавирус не съществува.


Призивът й към първите е да се успокоят, а на вторите тя препоръчва да видят какво се случва с тежките случаи в болниците.


Христова коментира и намаляване броя на тежките случаи на COVID-19. Тя е категорична, че това показва спад на вирулентността и силата на вируса.


Зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести заяви, че изграждането на колективен имунитет ще бавен и продължителен процес. Тя добави, че в момента ние все още сме в началото на това, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.