Проф. Балтов с плашеща прогноза за коронавируса: 30 000 случая до края на ноември!

https://mreja.bg/novini/prof-baltov-s-plasheshta-prognoza-za-koronavirusa-30-000-sluchaya-do-kraya-na-noemvri/106395 Mreja.bg
Проф. Балтов с плашеща прогноза за коронавируса: 30 000 случая до края на ноември!


Проф. Асен Балтов заяви, че в следващите 15 дена очаква сериозно увеличение на случаите на коронавирус у нас.

Днес има вече 290 нови случая, активните наближават към 5000, отново отиваме към онзи пик преди двата летни месеца. Това отпускане и неглижиране в света и Европа ще доведе лоши резултати. Виждате няколко дни при лошо време веднага се вдигнаха случаите, сметнете какво ще бъде ноември месец. Ние се подготвяме за по-лошия сценарий. Това заяви пред БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Прогнозите, че около 20 000 случая ще има до края на септември се оправдават.

До края на ноември може би ще достигнат до 30 000 случая. Трябва да мислим някакъв нов тип схема. Има определени райони, в които ще трябват може би по-тежки мерки. Смятам, че трябва да има едно затягане на мерките, но не по онзи начин, който беше, каза той. В "Пирогов" леки случаи няма. Това, че някой смята, че няма COVID си е негов проблем. Унгарците вече ни минаха по бройка активни случаи. В момента легловата база, която имаме, е достатъчна. Беше много удачно да се направи отделна болница за COVID. Проблемът в България е, че няма кой да обслужва тези болници, обясни проф. Балтов, пише Блиц.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.