Проф. Аргирова с нова прогноза за пика на епидемията от коронавирус у нас

https://mreja.bg/novini/prof-argirova-s-nova-prognoza-za-pika-na-epidemiyata-ot-koronavirus-u-nas/105253 Mreja.bg
Проф. Аргирова с нова прогноза за пика на епидемията от коронавирус у нас


Вируслологът проф. Радка Аргирова направи нова прогноза за пика на коронавирус у нас. Според нея, на 5-6 май ще достигнем пиковата точка в кривата на заразата. Проф. Аргирова прави тези заключение от мисълта, че на  Цветница и Великден хората да си позволят да се съберат с най-близките си.


Специалистът изрази надежда, че предстоящото затопляне на времето ще ни помогне в борбата с коронавируса. Вирусологът подчерта, че у нас епидемията се развива по различен начин от тази в Италия и Испания.


В ефира на БНР проф. Аргирова обясни, че с тестването на 1000 души ще се разбере какъв е обхватът на епидемията. То ще покаже хората, които вече са се срещали с вируса и имат изградени антитела.


Специалистът добави, че за много българи ще е успокоително да си направят бърз тест за наличието на коронавирусна инфекция. Цената на бързия тест е около 25-30 лева.


Проф. Аргирова поясни, че ако тестът открие антитела, то пациентът може да е спокоен и да се върне на работа, а в противен случай ще трябва да внимава. Според нея е правилно членовете на едно домакинство, в което е дадена положителна проба за коронавируса, да бъдат третирани като заразени, пише БЛИЦ. 



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.