Продадоха страници от летателния план на "Аполо 11" за над 60 000 долара

https://mreja.bg/novini/prodadoha-stranici-ot-letatelniya-plan-na-apolo-11-za-nad-60-000-dolara/85520 Mreja.bg
Продадоха страници от летателния план на "Аполо 11" за над 60 000 долара


Страници от летателния план на мисията "Аполо 11", която пред 50 години Кацна на Луната, бяха продадени от аукционната къща "Кристис" в Ню Йорк за 62,5 хиляди долара, предаде ТАСС.

Заедно с двете страници, на които са нанесени подписите на Бъз Олдрин и работните отметки на астронавтите, купувачи намериха още над 130 лота, предава БТА.

Сред тях фигурираха финалната версия на летателния план на "Аполо 11", продадена за 40 хиляди долара, снимка от Нийл Армстронг, направена на повърхността на Луната /32,5 хиляди долара/ и съвместна фотография с автографи, изобразяваща Армстронг и Майкъл Колинс / 25 хиляди долара/.

Общите продажби на юбилейния търг, посветен на 50-годишнината от кацането на Луната, достигнаха сумата от 907 хиляди долара.

Непродаден остана лотът с първоначална оценка от 7 до 9 милиона долара. Става дума за книжката с инструкции от лунния модул на НАСА, която астронавтите са ползвали при кацането си на повърхността на Луната през 1969 година.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.