Процедурите за получаване на разрешително за пътуване в Тибет ще бъдат опростени

https://mreja.bg/novini/procedurite-za-poluchavane-na-razreshitelno-za-patuvane-v-tibet-shte-badat-oprosteni/88205 Mreja.bg
Процедурите за получаване на разрешително за пътуване в Тибет ще бъдат опростени


Нова система за управлението на туристите в Тибет има за цел да опрости процедурите по издаването на разрешителни за пътуване в района на чужденци. Тя бе пусната експериментално от 1 август, информира Радио "Китай".

„Времето за обработка на документите ще бъде съкратено на около 5 работни дни след като платформата заработи официално", каза представител на отдела за развитие на туризма на автономния район, добавяйки, че са провели онлайн обучение за служителите на над 90 туристически агенции в региона.

За да пътуват до Тибетския автономен район всички чужди туристи трябва да кандидатстват за разрешително, което могат да получат в рамките на 15 работни дни. През януари местните власти предложиха този срок да бъде съкратен и да се подобрят услугите за чуждестранните посетители.

Според официални данни, от януари до юни тази година 13,4 милиона туристи от страната и чужбина са посетили Тибет, което е с 20,2% повече в сравнение със същия период на миналата година. Общият брой на приходите от туризма за същия период се е увеличил с 19,8% и е достигнал 14,9 милиарда юана.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.