Президентката на Хърватия: Потресена съм от ужасната трагедия, станала в Загреб снощи

https://mreja.bg/novini/prezidentkata-na-harvatiya-potresena-sam-ot-uzhasnata-tragediya-stanala-v-zagreb-snoshti/87050 Mreja.bg
Президентката на Хърватия: Потресена съм от ужасната трагедия, станала в Загреб снощи


Президентът на Хърватия Колинда Грабар Китарович остро осъди всички форми на насилие по повод вчерашното убийство на шестима души в Загреб, предаде агенция Хина.

"Потресена съм от ужасната трагедия, станала в Загреб снощи, при която цяло семейство беше брутално убито", заяви Китарович и изрази очакване всички компетентни власти да окажат нужната помощ на оцелялото бебе, предаде БТА.

Късно снощи, след като бе алармирана от съседи, полицията откри труповете на шестима души, включително десетгодишно дете, в тих квартал на Загреб. Убийствата са били извършени от 36-годишен шофьор на такси - Иван Надж. Според информации той е убил бившата си приятелка Мая Толягич, с която имат общо дете, нейния десетгодишен син от предишна връзка, родителите й, сестра й и партньора на сестра й. Мъжът е оставил живо единствено общото им дете с Толягич - седеммесечно бебе, чиято самоличност довела полицията до убиеца, който по-късно се е самоубил.

Столичният кмет Милан Бандич определи трагедията като "изолиран случай" и "семейна трагедия" и увери, че Загреб е безопасен град. По думите на градоначалника няма признаци за организирани безредици или терористична заплаха.

Подобни изолирани случаи хвърлят известна сянка върху безопасността, но не поставят под въпрос мултинационалността, мултикултурализма, откритостта и сигурността, добави той.

Полицията съобщи, че все още не е установила мотива за убийството, но се води наказателно разследване по случая.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.