Президентът и 4000 аплодираха мегаспектакъл на ансамбъл “Тракия”

https://mreja.bg/novini/prezidentat-i-4000-aplodiraha-megaspektakal-na-ansambal-trakiya/87072 Mreja.bg
Президентът и 4000 аплодираха мегаспектакъл на ансамбъл “Тракия”


Античният театър в Пловдив едва не се срути от публиката, която дойде да гледа “Среща на поколенията” на ансамбъл “Тракия”.

С мегаспектакъла трупата отбеляза 45-годишния си юбилей. Час преди представлението в четвъртък вечерта, което беше безплатно, се наложи да затворят вратите, тъй като древното съоръжение се пръскаше по шевовете и не можеше да побере повече публика.

Капацитетът му е 3000 души, а вътре влязоха още хиляда отгоре. Мнозина насядаха по стълби и тревни площи.

Да гледат “Среща на поколенията”, дойдоха президентът Румен Радев, съпругата му Десислава и съветниците на държавния глава Пламен Узунов и Николай Копринков. Преди да влезе, Радев се снима с детския състав на ансамбъла. 

После първата двойка зае местата си в централния сектор, а до тях седна кметът Иван Тотев.

Час и половина продължи представлението, което Радеви непрестанно аплодираха. Първата дама беше с рокля с флорални мотиви, а съпругът ѝ - без сако и вратовръзка. От екипа им обясниха, че визитата е неофициална. Президентът удостои с плакет “Св. св. Кирил и Методий” ансамбъла, а премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес и цветя.

“Среща на поколенията” представляваше подбрани откъси от най-емблематичните спектакли на състава през годините. Много бивши танцьори, насядали сред публиката, не издържаха и излязоха на сцената да се включат в шеметната игра. 

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.