Преместиха тялото на Бежи Каид Есебси в президентския дворец в Тунис (Снимки)

https://mreja.bg/novini/premestiha-tyaloto-na-bezhi-kaid-esebsi-v-prezidentskiya-dvorec-v-tunis-snimki/86326 Mreja.bg
Преместиха тялото на Бежи Каид Есебси в президентския дворец в Тунис (Снимки)


Тялото на покойния тунизийски президент Бежи Каид Есебси беше преместено днес от военната болница в президентския дворец в столицата Тунис, а страната се подготвя за неговото погребение, предаде ДПА.

Есебси почина вчера на 92 години, припомня БТА.

Тълпи от хора се събраха пред болницата, за да засвидетелстват почитта си, докато тялото беше превозвано от военен автомобил.

Покойният президент ще бъде погребан утре на церемония, на която се очаква да присъстват чуждестранни държавни глави. Френският президент Еманюел Макрон ще пристигне утре в Тунис, за да присъства на погребението, съобщи Елисейският дворец, цитиран от Франс прес.

Есебси, първият демократично избран президент на Тунис, встъпи в длъжност през 2014 г., след като масовите протести известни като "Арабска пролет" свалиха от власт дългогодишния диктатор Зин ал Абидин бен Али, припомня ДПА.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.