Празнично послание на турския президент Ердоган по случай Курбан байрам

https://mreja.bg/novini/praznichno-poslanie-na-turskiya-prezident-erdogan-po-sluchay-kurban-bayram/87895 Mreja.bg
Празнично послание на турския президент Ердоган по случай Курбан байрам


През месец август ще прибавим още една нова халка към нашите победи, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в поздравлението, което отправи към турската нация по случай започването на свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам.

В изпълненото с характерни за мюсюлманите символи послание Ердоган заяви:

"В нашата история август е месец на победите. Битката при Малазгирт/1071/, националният празник на победата, връх във войната за независимост на нашия народ, който отбелязваме на 30 август, и други са крайъгълните камъни в този славен летопис. Пак през август започнахме военната операция Щитът на Ефрат, която бе първият удар, който нанесохме върху коридора на терора, който се опитваха да създадат край нашите граници със Сирия. Дай Боже, през този месец август ще прибавим още една нова халка към победите в нашата история", каза президентът.

На фона на процеса за създаване на зона за сигурност в Сирия, по който Анкара работи заедно с Вашингтон, посланието на Ердоган се коментира като сигнал за предстояща възможна операция на турската армия в Сирия.

В празничното си послание Ердоган акцентира и на терористичната опасност, която по думите му засяга и икономиката на страната.

"Терористичните организации с всякакви средства, включително икономически, се опитват да попречат на възхода на Турция, но няма да успеят и ще останат разочаровани", каза той.

Ердоган акцентира още, че Турция ще продължи да расте и да укрепва в атмосфера на братство и единство.

"С постиженията ни в сферите на демокрацията, икономиката, отбраната ние отваряме още повече вратите към нашето бъдеще, приближаваме се още повече към поставените цели. Сравнявайки миналогодишния Курбан байрам със сегашния виждаме, че сме постигнали положителни успехи във всяка сфера", оцени той.

Държавният глава пожела празникът да донесе мир по света, спокойствие в страната и вяра и обич в сърцата.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.