Пожар на остров Самотраки създал проблемите с фериботния транспорт

https://mreja.bg/novini/pozhar-na-ostrov-samotraki-sazdal-problemite-s-feribotniya-transport/88129 Mreja.bg
Пожар на остров Самотраки създал проблемите с фериботния транспорт


Трети ден туристите, блокирани на гръцкия остров Самотраки, не могат да си тръгнат от него заради повреда на ферибота, който превозва пътници и автомобили от острова до пристанищния град Александруполис. 

Имало е пожар, заради което хиляди туристи останаха в огнен капан на острова заради проблем с фериботния транспорт. Сред тях има блокирани и стотици наши сънародници. Проблем създава и лошото време, комбинирано със силен вятър, предава Нова тв.

Хората, чиито резервации са приключили, трябвало да напуснат хотелите. Така се оказало, че мнозина трябва да спят на улицата, а други - в автомобилите си. Гръцките власти търсят вариант за решаване на проблема.

„Нощта я прекарахме в колата. В 9 часа вчера чакахме ферибота, имаше 500 коли. Такъв нямаше, чакахме в 7 вечерта, после в 11 вечерта, никакъв ферибот не дойде”, сподели в предаването „Здравей, България” един от бедстващите на острова българи Николай Николов.

Той допълни, че е имало майки с деца и бременни жени. Имало е и хора, които са спали по пейките.

Според него причината за създалата се ситуация не е бил силния вятър. „Него го имаше от вчера. Фериботът го нямаше и в предишните дни. Два дни нямаше вятър, ферибот обаче също нямаше. Аз съм резервирал билета си два месеца по-рано. Има много хора, които не разполагат с финансов ресурс, за да си позволят хотел”, обясни още българският турист.

Николов обясни, че се очаква в 12.30 часа да се качат на ферибота, но вятърът е силен и е възможно това да не се случи.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.