Появиха се брутални разкрития за убийството на Андреа от Галиче!

https://mreja.bg/novini/poyaviha-se-brutalni-razkritiya-za-ubiystvoto-na-andrea-ot-galiche/105810 Mreja.bg
Появиха се брутални разкрития за убийството на Андреа от Галиче!


Окръжна прокуратура - Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетния Аксел Олеков от с. Галиче за убийство на Андреа Руменова. То бе извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост за жертвата; изнасилване; проникване в чуждо жилище през нощта, за което той употребил ловкост и за кражба на вещи, съобщават от Апелативна прокуратура София.

Седемнадесетгодишният Олеков бил отгледан от родителите на баща му в ромската махала в с. Галиче. Майка му живеела в Чехия и не поддържала контакти с него.
Около 00:30 ч. през нощта на 11.01.2020 г. младежът излязъл навън, като минал покрай съседна къща, в която живеела осемнадесетгодишната Андреа Руменова, която той харесвал. Момичето по това време било само. Родителите ѝ били разделени от десет години. За нея се грижел баща ѝ, който заминал да работи във Великобритания. Майка ѝ, въпреки че живеела в селото, не поддържала връзка с дъщеря си.


Обвиняемият забелязал светлина в една от стаите на къщата на Андреа и решил да влезе в дома ѝ. Успял да премине през малък прозорец на приземен етаж, който бил със счупени стъкла, като по този начин се озовал в мазето. Там взел със себе си метален предмет (жегъл). По вътрешно стълбище стигнал до стаята на момичето на втория етаж. Почукал на вратата, като Андреа отключила и отворила. Обвиняемият ѝ казал, че иска "да спи с нея". Тя не се съгласила и му се развикала да си тръгва. Изплашена от случващото се, Руменова взела телефона си, за да се обади за помощ, но в този момент Олеков ѝ нанесъл удар в главата с металния предмет. Пострадалата паднала на леглото, след което нападателят я ударил още веднъж. Момичето престанало да движи крайниците си. В същото време телефонът на жертвата иззвънял. Обвиняемият извадил батерията от него и го хвърлил. След това обвиняемият Олеков извършил полов акт с пострадалата. На тръгване видял, че тя се движи. Хванал я за врата и започнал да я души с две ръце, което продължило, докато тя престанала да дава признаци на живот. Тогава той взел намиращия се върху раклата нож и нанесъл няколко удара с него в областта на шията на Руменова, след което ѝ прерязал гърлото. Завил тялото ѝ с одеяла. На шкафче забелязал портмоне, което взел, ведно с намиращата се в него сума от 250 лева. С мокри кърпи изтрил ножа, увил металния предмет и тръгнал. По пътя ги изхвърлил, прибрал се и легнал да спи.


На сутринта безжизненото тяло на Андреа било открито от братовчеди. Веднага бил подаден сигнал на общ телефонен номер за спешни повиквания 112. На място пристигнали полицейски служители и лекарски екип. Междувременно обвиняемият Олеков посетил магазин в центъра на селото, откъдето напазарувал маратонки, музикални колонки и ръкавици. На продавача обяснил, че спечелил пари от работа в София. След това заминал за Бяла Слатина, купил таблет с калъф, музикална колона и се прибрал в с. Галиче. Същия ден бил задържан от органите на реда. Пред полицаите направил самопризнания, подробно разказал за извършените деяния и посочил мястото, където изхвърлил вещите.


От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на Андреа е остра масивна кръвозагуба, довела до състояние несъвместимо с живота. Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Олеков да продължи в съда.


Делото е взето на специален надзор в Софийска апелативна прокуратура.


Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.