Потвърдиха официално ареста на Васил Божков и най-близкия му кръг

https://mreja.bg/novini/potvardiha-oficialno-aresta-na-vasil-bozhkov-i-nay-blizkiya-mu-krag-2/104892 Mreja.bg
Потвърдиха официално ареста на Васил Божков и най-близкия му кръг


Арестът на Васил Божков е официално потвърден. Това заяви преди минути във Варна главният прокурор Иван Гешев. "Има официално потвърждение от Обединени арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две обвинени лица", заяви той.Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена до момента и в други такива случаи."Правили сме го досега и за Цветан Василев, и за Арабаджиеви, и за Баневи, и за Димитър Желязков. Действаме по същия начин и виждате резултатите", коментира главният прокурор. Междувременно стана ясно, че много близът човек до Божков е изчезнал безследно, след като е бил при сините на лагера им в Алания. Изпълнителният директор на "Национална лотария", която е генерален спонсор на тима от Подуяне - Димитър Ганев си е тръгнал без да каже дума на никой. Както е известно, той се появи в лагера на тима в Алания преди няколко дни, за да успокои играчите предвид събитията около собственика Васил Божков.



Пред българските медии в Турция той заяви, че ще остане до вчерашната контрола с Рапид (Виена), след което евентуално ще говори пред тях. Той изгледа първата контрола на отбора срещу Пюник (3:2) в компанията на спортния директор Ивайло Петков. Последните часове обаче Ганев е променил своето мнение, като е напуснал лагера и не присъства на контролата с австрийците. Митко Ганев отговаряше последната година за финансовите въпроси при "сините", като именно той обяви пред феновете на Левски, че управляваната от него компания е наляла 19 милиона лева за 11 месеца. Телефонът на бизнесмена през целия вчерашен ден бе изключен. Според Novini.bg братът на Димитър Ганев - Милен вчера е бил задържан. Именно поради това има вероятност по-големият от братя Ганеви да е напуснал Турция в неизвестна посока и да се укрива, но това не е потвърдена информация. Напомняме, че двамата имат над 40% цял от компанията "Национална лотария".





Днес излезе информация за това, че е арестуван и четвъртият от групата на Васил Божков - Александър  Тумпаров, след като арестуваха в Абу Даби и собственика на Левски Георги Попов.Попов е един от най-доверените хора на крупния бизнесмен Божков. Двамата са заедно от повече от 30 години, а Попов се ползва с безграничното доверие на собственика на Националната лотария. С ареста на Попов най-тесният кръг около Божков е почти затворен. В ареста освен самия него вече са Бекяров, Попов и Тумпаров.

Източник: Sputnik.bg



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.