Потъна атракционно корабче, "участвало" в "Конан Варварина"

https://mreja.bg/novini/potana-atrakcionno-korabche-uchastvalo-v-konan-varvarina/93874 Mreja.bg
Потъна атракционно корабче, "участвало" в "Конан Варварина"


Едно от атракционните корабчета на Морска гара във Варна - "Санта Марина" е потънало на яхтеното пристанище. Започнало е да се пълни с вода в понеделник сутринта, но въпреки усилията водата да бъде изпомпена, то е потънало. Кран на морска администрация е извадил съда от морето и корабчето вече е откарано в "Булпорт". Няма пострадали хора.

Свидетели на инцидента споделиха, че са видели как "Света Марина" започва да се пълни с вода. Веднага на помощ са се притекли различни хора от яхт клуба и от яхтеното пристанище. Били са включени 2 помпи, които да изпозват водата, но въпреки това корабчето е потънало. Предполага се, че причината за неприятния инцидент са изгнили дъски, които са започнали да пропускат вода, или повреда в помпата на самия съд. Според собственика му Руслан Петков щетите по корабчето са значителни.

"Света Марина" се ползва през активния туристически сезон като яхта за разходки и партита на море и се наема предимно от приятелски компании. Въпреки че на борда й са снимани кадри за филма "Конан Варварина" и на борда й се съхранява част от оригиналния филмов реквизит, името й се спомена и в криминалната хроника. Преди по-малко от месец, по време на купон, от борда й падна 22-годишен белгийски турист и се удави. Според записи на видеокамерите в офиса на фирмата, стопанисваща плавателния съд, младежът е празнувал заедно с приятели и всички са били обилно "почерпени". Младежът решил да се поразходи по перилата към носа, но паднал, ударил главата си в бетона на кея и паднал в морето. Тялото му бе открито ден по-късно.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.