Последни новини за МиГ-29, който се разби край Шабла

https://mreja.bg/novini/posledni-novini-za-mig-29-koyto-se-razbi-kray-shabla/107929 Mreja.bg
Последни новини за МиГ-29, който се разби край Шабла


Последни новини за МиГ-29, който се разби край Шабла


От Министерството на отбраната съобщиха, че по време на втория етап на операцията, ръководена от командването на ВМС, за издирване на елементи от изтребител Миг-29, паднал на 9 юни 2021 г. във водите на Черно море, е обследван цялостно локализирания район на инцидента. Събрани са голямо количество снимков и видео материал от морското дъно. Открити са и „нови находки“, заяви служебният министър.


Специалистите от ВМС и ВВС анализират детайлно събраната информация за конкретизиране на евентуалното местоположение на „черната кутия“ на самолета.


Паралелно с това се извършва профилактика и подготовка на подводното оборудване за възобновяване на издирването в района.


Издирвателните дейности ще продължат при благоприятни хидрометеорологични условия и веднага след завършване на анализа на информацията и готовността на подводните апарати.


Информацията, събрана до момента от ВМС е изпратена на разследващите органи.


Съпругата на майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова е категорична, че трагедията с мъжа й е „умишлено убийство”, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.