Последни новини за катастрофата с майор Терзиев

https://mreja.bg/novini/posledni-novini-za-katastrofata-s-mayor-terziev/108105 Mreja.bg
Последни новини за катастрофата с майор Терзиев


Последни новини за катастрофата с майор Терзиев


Оказа се, че черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 все още не е изпратена в Русия. Това сподели военният министър Георги Панайотов, цитирани от БЛИЦ.


Причината за това е, че от корпорацията РСК-МиГ все още проверяват българските военни, които трябва да присъстват при свалянето на данните за катастрофата.


По думите на Панайотов се обособява и район, тъй като специалната лаборатория е със степен на секретност. Предстои делегацията да бъде изпратена в период от 3 до 4 седмици.


Припомняме, че при инцидента загина подполковник Валентин Терзиев.


Експерт направи интересен коментар по случая. В ефира на бТВ Янислав Мирков каза, че последните няколко минути от катастрофата са били доста интересни и наситени с комуникация между ръководител полети в кулата в Шабла и пилот Терзиев.

„Знаем, че са обменили няколко пъти информация за местоположението и дистанцията до самата мишена, както и за разрешението за обстрелването й. Предполагаме, че майор Терзиев е виждал едно абсолютно черно петно. Картина, в която се сливат море, земя и без какъвто и да е хоризонт, който да е по някакъв начин визуален ориентир за пилота, така че да може да прецени къде се намира в пространството“, обясни Мирков, цитиран от БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.