Последни новини за черната кутия на МиГ-29

https://mreja.bg/novini/posledni-novini-za-chernata-kutiya-na-mig-29/107872 Mreja.bg
Последни новини за черната кутия на МиГ-29


Последни новини за черната кутия на МиГ-29



Днес издирването на черната кутия на разбилия се МиГ-29 край Шабла първоначално бе прекъснато заради лошото време. Но след това бе възобновено.

Координатите на предварително очертания периметър, където вероятно има отломки от самолета, днес бяха прецизирани с помощта на експерти от Военновъздушните сили.

Търсенето продължи с помощта на минния ловец "Цибър" и кораба "Номад" на Института по океанология.



Пред БНТ проф. Любомир Димитров, който участва в операцията на борда на "Номад", заяви, че успехът на задачата им зависи от доброто планиране и добрата техника.

Той добави, че с техниката, с която разполагат, може да се определят размерите на обектите и техния вид.


"Дали е кораб, дали е лодка, дали е част от самолет, всичко, може да се определи това. Но за да се определи точно каква е частта, какво е нещото, трябва обезателно да се извади или най-малкото да се направи оглед или с водолази, или с други средства", допълни Димитров, цитиран от БЛИЦ.

Той поясни, че търсенето се забавя, тъй като районът е далеч от брега, а времето периодично се влошава. 



Експертът допълни, че голяма вероятност черната кутия на самолета да е пострадала при разбиването му в морето, налага тя да бъде намерена и извадена максимално бързо, за да се изяснят причините за катастрофата.

Единствено от атмосферните условия зависи дали търсенето ще продължи и утре.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.