Последна битка на пловдивските художници за новата галерия на ул. "Гладстон"

https://mreja.bg/novini/posledna-bitka-na-plovdivskite-hudozhnici-za-novata-galeriya-na-ul-gladston/86479 Mreja.bg
Последна битка на пловдивските художници за новата галерия на ул. "Гладстон"


Предстои последна битка на Дружеството на пловдивските художници за новата галерия на ул. "Гладстон". Тя трябва да се открие през септември. Творците настояват те да стопанисват сградата, в която са вложени 4 млн. лева. Намерението на общинската управа бе да я даде за разпореждане на Градската художествена галерия. Шефката на Дружеството Снежана Фурнаджиева алармира министъра на културата Боил Банов и заплаши със съд общината.

Развръзката се очаква на 17 септември, когато е първото следваканционно заседание на местния парламент. Кметът Иван Тотев съобщи, че ще бъде депозирано предложение съветниците да решат на кого да дадат галерията, която едни оприличават на мавзолей, а други - на крематориум. "Обясних на министър Банов ситуацията. Преценихме, че трябва да има по-широк кръг дебати", каза пред "24 часа" Тотев. И посъветва художниците до 17 септември да говорят с всички представени групи в съвета.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.