Порезна рана в крака е най-вероятната причина за смъртта на водача, прегазил дете с камиона си

В ареста продължават да са бащата, чичото и дядото на убитото дете, останалите 4-ма, които са били първоначално задържани, са разпитани и след това освободени

https://mreja.bg/novini/porezna-rana-v-kraka-e-nay-veroyatnata-prichina-za-smartta-na-vodacha-pregazil-dete-s-kamiona-si/115607 Mreja.bg
Порезна рана в крака е най-вероятната причина за смъртта на водача, прегазил дете с камиона си

В ареста продължават да са бащата, чичото и дядото на убитото дете, останалите 4-ма, които са били първоначално задържани, са разпитани и след това освободени

Шофьорът на камион, който прегази дете, а след това беше пребит от роднините на жертвата, най-вероятно е загинал от кръвозагуба след порезна рана в областта на прасеца. Това съобщи пред bTV окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

"Шофьорът е бил нападнат, докато е в кабината на камиона. Установена е порезна рана в областта на прасеца. Най-вероятно, правя догадка, причината е кръвозагуба след нанесения удар с нож в областта на прасеца", коментира Чинев.

По думите му шофьорът не се е опитал да избяга.

"Той е бил нападнат в кабината от роднини на прегазеното дете. Задържани са бащата, дядото и чичото на загиналото дете. Четири други лица бяха разпитани и освободени", добави прокурорът.

Според информацията на старши комисар Емил Павлов, директор на ОДМВР-Бургас, трима остават в ареста - бащата, чичото и дядото на убитото дете. Останалите 4-ма са били разпитани и освободени.

"Няма напрежение на територията на село Прилеп. Полицейското присъствие остава засилено. Тримата задържани имат съпричастност към смъртта на шофьора. Лицата са празнували семеен празник. Детето излиза внезапно на пътното платно, което е вероятната причина за произшествието", обясни Павлов.

В кабината на тежкотоварния камион е имало и още един човек.

"След нападението над шофьора, вторият шофьор напуска камиона, за да не бъде нападнат от роднини на детето. След като идват екипите на МВР на място, се връща и оказва съдействие. Разказва как вижда нападението, изплашва се и напуска камиона", посочи той.

"Днес след изготвяне на съответните експертизи ще имаме яснота по отношение авторството на конкретно лице или лица на деянието. След това Прокуратурата ще постанови задържане до 72 ч. и ще внесе искане за мярка неотклонение задържане под стража. За подобни престъпления законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Според свидетели компанията, която е нападнала шофьора на товарния автомобил, е била употребила алкохол", поясни окръжният прокурор Георги Чинев, цитиран от NOVA.

Инцидентът с прегазеното дете се случи в ранния следобед на 28 август. По първоначални данни детето внезапно пресякло платното за движение, когато 57-годишният шофьор го блъснал. След това роднини на жертвата пребили тираджията в кабината на превозното средство, а дошлите на място полицейски служители само констатирали смъртта на 57-годишния мъж.

Заради инцидента Ришкият проход беше затворен, а трафикът се пренасочваше по обходни маршрути.

Източник: dir.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.