Пореден шок по родното Черноморие

https://mreja.bg/novini/poreden-shok-po-rodnoto-chernomorie/106030 Mreja.bg
Пореден шок по родното Черноморие


Очевидно много държат да прогонят и малкото останали туристи


По всичко личи, че шокът по родното Черноморие няма да свърши скоро или поне не през този сезон.


 


Потърпевши алармират за поредния шок по родното Черноморие.


На малкия плаж "Вая", точно до Иракли, семейство се оплака, че е платило 46 лева, за да се попече на ивицата. В цената се включват чадър и два шезлонга, които според потърпешвите са обявени на голяма официална табела на плажа. Към касовия бон за 10 лв. обаче бил прикрепен и още един – за 36 лв. – за вода, диня и две кърпи.


 


За сметката, която очевидно не се е харесала на плажуващите, се оплаква във Фейсбук Димитър, уточнява dir.bg.


Той описва какво се е случило:


"Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга – прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня ... и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се", пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг "немадаимстъпимповече".


 


Постът на Димитър се разпространява във Фейсбук, а в коментарите под него се разбира, че от завъртяната цена има и други потърпевши.  От техните коментари обаче става ясно, че все пак е имало и възможност да си тръгнеш, без да платиш.


 


"Да и ние ходихме, същата история – на табелата пише 10 лева, тъкмо седнахме и ни казаха, че са 46 понеже били към комплекса. Само дето ние станахме и си тръгнахме", пише Ваня.


Георги също обяснява за приключенията си на плаж Вая:


"Преди месец, след Шабла се отбихме там. Нас отдалече момиче ни посрещна с 46 лв.".


 


Концесионер на "Вая" за втори път е "Вая-дир" ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС. Неведнъж заради оплаквания през минали сезони за завишени цени на плаж "Вая" на проверки там бе и министърът на туризма Николина Ангелкова.


 


Тази година имаше още подобни оплаквания за високи цени на плажовете на българското Черноморие. Такъв пример бе плаж Нестинарка – там заведение на плажа бе таксувало с по 6 лева за всеки от двата "барбарона", на които са седяли туристите. Иначе плажът е един от тези, които държавата обяви за безплатни заради кризата с коронавируса, и там не се плаща за чадър и шезлонг.


 


Плаж в Слънчев бряг пък поиска 64 лв. за два шезлонга и четири чадъра.  Цените не са нови за българския туризъм, но тази година предизвикват повече възмущение заради обещаните от Министерство на туризма и правителството безплатни или поне по-евтини чадъри и шезлонги на плажа заради кризата с коронавируса и с цел да бъде подкрепено българското море.


 


Със Закона за извънредното положение концесионерите бяха задължени да намалят поне наполовина цените за шезлонги и чадъри през този сезон, а в замяна техните концесионни такси бяха намалени също наполовина.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.