Поправят 50 детски площадки в Добрич, общината помага и на местни автори

https://mreja.bg/novini/popravyat-50-detski-ploshtadki-v-dobrich-obshtinata-pomaga-i-na-mestni-avtori/87174 Mreja.bg
Поправят 50 детски площадки в Добрич, общината помага и на местни автори


Финансова подкрепа в размер на 10 000 лева получи и тази година от общината в Добрич книгоиздаването и книгоразпространението на тема краеведски изследвания за Добруджа. Получателите на средствата са местни автори. Сборник със спомените на севернодобруджанци, преживели преселването в Южна Добруджа през 1940 г., ще издаде регионалната библиотека „Дора Габе“. „40 години Дом – паметник Йордан Йовков – Летопис“ на Регионалния исторически музей също е сред финансираните издания.

С общински средства ще бъде издадено учебното пособие граматика за 8 – 9 клас на немски език. Експертната комисия е одобрила и откупуването на книгите „Разказ за България: Добруджа през вековете” на доц. д-р Тодор Желязков и „Личности и събития“ на Атанас Пеев.

Общинският съвет на Добрич одобри предложение за целево финансиране на ремонт, поддръжка и изграждане на детски площадки на територията на града и пилежащите им съоръжения. Необходимата сума е 12 300 лева и ще се търси от бюджета на общината, а площадките са над 50. В момента те не са в добро състояние – казват вносителите - съветниците Михаел Игнатов, Нивелин Радичков, Герман Германов и Явор Милушев.В мотивите си те посочват, че в бюджета на общината за тази година не са били предвидени средства за тази цел, а в капиталовата програма са заложени 9000 лева за изграждане на площадка в междублоково пространство по ул. „Боряна”.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.