Политолог посочи кой е най-печелившият изход за Бойко Борисов

https://mreja.bg/novini/politolog-posochi-koy-e-nay-pechelivshiyat-izhod-za-boyko-borisov/106271 Mreja.bg
Политолог посочи кой е най-печелившият изход за Бойко Борисов


Политолог посочи 3 сценария за изход на ГЕРБ


Политологът Румяна Коларова коментира в ефира на Нова тв настоящата ситуация. Тя заяви, че тежката криза на легитимността преминава през поредната фаза и е свързана с въпроса дали правителството ще подаде оставка.

Коларова е категорична, че най-добрият изход от тази криза е експертно правителство, което се търси във всички европейски парламентарни демокрации.


Политологът добави, че Радев не е човек, който има политическа култура и политически опит и вече говори като улицата. 


"Не само парламентарното мнозинство, но и ДПС поиска неговата оставка", посочи тя.


Колежката й проф. Анна Кръстева колкото повече ГЕРБ стои на власт в тази кризисна ситуация отслабва все повече.


Според нея най-голямата му политическа грешка, е оставянето на съдбата на Конституцията в ръцете на ДПС и това обществото едва ли ще прости.

Кръстева добави, че един от възможните сценарии е експертен кабинет в рамките на този мандат, а другият - служебен кабинет.


Според нея печелившият изход не само за Борисов, но и за всички е той да влезе за втори път в историята с решението си да излезе от властта заедно с целия си кабинет. Но за да се случи това, първо трябва да се случат други две неща едновременно. Първо - гражданите да повярват, че политическата класа може да излъчи достойни и некорумпирани политици. И второ в мига, в който се състави този експертен кабинет, гражданите да вземат пряко участие в него, пише БЛИЦ. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.