Политолог направи горещ коментар за чистките

https://mreja.bg/novini/politolog-napravi-goresht-komentar-za-chistkite/107761 Mreja.bg
Политолог направи горещ коментар за чистките


Политолог направи горещ коментар за чистките


Политолог коментира какво означават чистките.


Даниел Смилов заяви, че в момента се случва нормално пренареждане преди избори.


Той добави, че някои от партиите са си взели поуки от предходния кръг на изборите и сега се опитват да си максимизират шансовете.


Смилов, който е програмен директор на Центъра за либерални стратегии, заяви че БСП се опита да разбие коалицията „Изправи се! Мутри, вън!“.


"Това щеше да е силен ход от страна на БСП, защото тази коалиция взема електорат от левицата. Този опит остана неуспешен“, категоричен е политологът.


Разговорът за голяма коалиция вляво според Смилов е „малко помпозен“, но привличайки някои от отстранените, Корнелия Нинова отговаря на критики срещу себе си. Добавената стойност на тази коалиция едва ли ще е голяма, допълни политологът.


Смилов е на мнение, че раздорите между Николай Хаджигенов и Татяна Дончева в ИМВ ще отблъснат част от електората им.


Експертът допълни, че механичното обединение трудно ще донесе гаранция, че Патриотите ще влязат в парламента.


Смилов е на мнение, че отстъплението на лидерите е леко тактическо.


"Зад тази коалиция винаги стои съмнението, че тяхната функция е да бъдат някаква патерица на ГЕРБ“, заяви политологът, цитиран от ГЕРБ.


„Моделът ГЕРБ е в отстъпление. Правят се опити да бъде разграден, но се вижда и колко добре вкопан е. Този модел си е имал банка, чрез която е раздавал кредити на приближени бизнесмени. Другият аспект - виждаме употребата на службите“, каза още експертът.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.