Политици пред ВСС искат дисциплинарка срещу Гешев (Снимки)

https://mreja.bg/novini/politici-pred-vss-iskat-disciplinarka-sreshtu-geshev-snimki/86136 Mreja.bg
Политици пред ВСС искат дисциплинарка срещу Гешев (Снимки)


Контрапротест подкрепя кандидатурата на Гешев

Стотици дежурни протестиращи, които могат да бъдат видени на почти всички протести, се събраха пред Висшия съдебен съвет, несъгласни с номинацията на Иван Гешев за поста на главен прокурор. Демострацията е ръководена от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, като на улицата присъстват много членове на дясното обединение.  По непотвърдена информация, Христо Иванов дори си е позволил да внесе искане за дисциплинарка срещу Иван Гешев. Това буди недоумение, защото по закон политическо лице няма никакви правомощия за това. Това е изцяло от компентентност на Инспектората към ВСС или компетенцията на главния прокурор.

Сред скандиращите е и пиарът на Десислава Иванчева - Петър Кърджилов, както и активни екозащитници. Забелязват се и други фенове на осъдената на първа инстанция за подкуп Десислава Иванчева. На протеста е и проф. Велислав Минеков.

Сред протестиращите са още адвокатите от инициативата "Праводсъдие за всеки", както и съдията от Софийския районен съд Методи Лалов.

Протестът започна още в 9 часа, като е блокирано цялото движение по ул. "Екзарт Йосиф" в столицата.

В същото време се провежда и контрапротест, на който се изразява подкрепата си за кандидатурата на Гешев за главен прокурор.

Между двете групи имаше напрежение, което беше потушено от полицаи и не се стигна до сблъсъци. 

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.