Поискаха главата на Румен Радев насред София!

https://mreja.bg/novini/poiskaha-glavata-na-rumen-radev-nasred-sofiya/109415 Mreja.bg
Поискаха главата на Румен Радев насред София!


Голям протест в подкрепа на Украйна се проведе в центъра на София!


Румен Радев си навлече гнева на западноориентираните българи. Днес третото шествие в подкрепа на Украйна у нас се проведе основно под възгласите „Радев – оставка“.


Протестиращите се бяха събрали пред президентството с ясното несъгласие с изказването на държавния глава вчера, в което той заяви, че не бива да се предоставя от наша страна оръжие на Украйна, защото това ще въвлече България във войната.


Освен срещу президента, хората на протеста бяха изключително настроени и срещу вицепремиера Корнелия Нинова, чиято оставка също поискаха. Причините са същите.


Те скандираха и срещу Бойко Борисов, искайки затвор за него. Лидерът на ГЕРБ се изказа негативно за спирането на руския газ у нас, което е подразнило протестиращите.


Според хората на протеста България час по-скоро трябва да изпрати военна помощ на Украйна. Те се гордеят с правителството на Кирил Петков и Асен Василев заради отказа от „Газпром“.

Източник: https:www.svobodnaevropa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.