Погребват Атанас Скатов в неделя в родния Сливен

https://mreja.bg/novini/pogrebvat-atanas-skatov-v-nedelya-v-rodniya-sliven/107138 Mreja.bg
Погребват Атанас Скатов в неделя в родния Сливен


Алпинистът Атанас Скатов, който загина на 5 февруари при опит да осъществи първо българско изкачване на К2, ще бъде погребан в родния си град Сливен в неделя, научи „Марица”.


На опелото, което  ще започне в 12.30 часа, ще присъстват и група пловдивчани, почитатели на алпиниста веган, изкачил 10 осемхилядника. Община Сливен поема разноските по погребението на почетния си гражданин Атанас Скатов. Той е доктор по растителна защита, завършил с отличие Аграрния университет в Пловдив.


В смъртния акт на Скатов като причина за фаталния край е посочено скъсано въже под лагер три, въпреки че фирмата организатор на експедицията отрече това.  Мениджърът на Скатов обясни на премиера Бойко Борисов на 10 февруари,  че на рисков участък под върха не е бил обезопасен и членовете на експедицията са били принудени да се осигуряват с импровизирано въже от дрехите си. Сериозен проблем е била и липсата на достатъчно палатки в Лагер 3, което е поставило на сериозен риск живота на катерачите.    


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.