Погнаха Шумен с масови проверки относно Ковид мерките!

https://mreja.bg/novini/pognaha-shumen-s-masovi-proverki-otnosno-kovid-merkite/108616 Mreja.bg
Погнаха Шумен с масови проверки относно Ковид мерките!


Съвместни проверки за спазване на въведените противоепидемични мерки, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от 19 октомври, започват на територията на област Шумен, съобщават от пресцентъра на областната администрация.


Решението е взето на работна среща за координиране действията на контролните органи относно изпълнението на заповедта, с която се въвежда "зелен сертификат" за дейности за закрито, считано от 21 октомври. В срещата, проведена при областния управител Валентин Александров, са участвали ръководители на институции, които са членове на Областния кризисен щаб и имат контролни функции, съгласно заповедта на здравния министър.


В съвместните проверки ще участват представители на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и на община Шумен. До понеделник ще бъдат давани предписания и разяснения във връзка с разпоредбите в заповедта, без да се налагат санкции. Планирано е контролната дейност и съвместните проверки на институциите да продължат и през следващата седмица.


От РЗИ днес ще бъдат предоставени безплатни антигенни тестове на лаборатории от област Шумен, включени в Националната здравно-информационна система. Поръчани са и допълнително 2 000 теста, които се очаква да бъдат получени в рамките на деня, допълват от пресцентъра на областната администрация.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.