Почетен стол за Стоянка Мутафова в Сатирата

https://mreja.bg/novini/pocheten-stol-za-stoyanka-mutafova-v-satirata/104982 Mreja.bg
Почетен стол за Стоянка Мутафова в Сатирата


В големия салон на Сатиричния театър на табелка със златист цвят с главни черни букви вече е изписано името на великата Стоянка Мутафова. Почетният ѝ стол носи номера 2. Това е нейното число, твърди и директорът на Сатирата Калин Сърменов.

„Много е добре, на нейната рождена дата“, каза дъщеря ѝ Мария Грубешлиева–Муки. Г-жа Стихийно бедствие е родена на 2.02.1922 г. Вдясно от нейния стол се намира този, който носи името на Катя Паскалева.

„Ако ние не сме тези, които да се грижим за паметта на този театър, въобще за паметта за изкуството в България, няма кой. Много лесно всичко се забравя в днешно време“, коментира Сърменов и добави: „Ние всички викахме на Стояна Како. На мен много ми се иска този дух на тези хора да продължава да живее, да бъдат част от театъра, от тази атмосфера“.

Цял ред от големия салон е посветен на вдъхновители и основатели на театъра. „Ако не сме ние да напомняме особено на младите хора кои са създателите на този театър и какво се е случило, няма кой да го направи“, каза Сърменов, пише Ретро.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.