По-дълго ли ще учат учениците тази година?

https://mreja.bg/novini/po-dalgo-li-shte-uchat-uchenicite-tazi-godina/109166 Mreja.bg
По-дълго ли ще учат учениците тази година?


По-дълго ли ще учат учениците тази година?


Образователният министър Николай Денков разкри дали тази година учениците ще учат по-дълго заради удължаване на междусрочната ваканция.


Той заяви, че според статистиката 3,87% от учителите са с коронавирус, а  при учениците данните са съответно за 1,27% в цяла страна.


Пред БНТ Николай Денков заяви, че от ведомството непрекъснато са давали възможност за преминаване към онлайн обучение с цел по-бързо възстановяване на учителите. 


Той заяви, че сега е най-подходящият за почивка не само на учителите, но и на учениците, тъй като всички са много уморени от тази ситуация.


Министърът е категоричен, че не се предвижда удължаване на учебната година. Той заяви, че част от пропуските ще бъдат компенсирани чрез извънкласни занимания.


Денков добави, че очакванията са най-късно до края на март вълната да утихне. Министърът заяви, че в областта на спорта и изкуствата се предвиждат извънкласни занимания. Безплатни екскурзии за ученици също ще са включени в програмата.


Образователният министър добави още, че провеждането на НВО и на матурите трябва да се осъществи по предвидения начин.


Денков заяви, че кампанията за безплатните учебници на децата от 8 до 12 клас остава на по-късен етап, защото изисква сериозна подготовка.


Той съобщи и добра вест за учителите, според която от 1 април заплатите им се повишат до ниво от 25% над средните за страната, пише БЛИЦ. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.