По българските граници е истински ужас

https://mreja.bg/novini/po-balgarskite-granici-e-istinski-uzhas/109356 Mreja.bg
По българските граници е истински ужас


Напливът на бежанците е отвсякъде


От Главна дирекция „Гранична полиция“ разкриват, че по българските граници е истински ужас.


 


Минимум по 250 мигранти дневно успяват да влязат нелегално у нас през Турция. Те обаче не целят да останат да живеят тук, а продължават към Сърбия, откъдето се запътват към Западна Европа.


 


От МВР поясняват, че натискът се увеличава ежедневно и допълват, че нивата са се върнали във времето от 2014-2015 г. На практика това означава, че увеличението на мигрантския наплив по границите ни е двойно, че дори и тройно. Със затоплянето на времето броят им ще се повиши още повече.


 


От Гранична полиция посочват, че трафикантите вече имат и втори фронт за вкарването на мигранти у нас – българо-гръцката граница.


Заради усложнената ситуация, ръководството на МВР е поставило задача на главния секретар Стоян Темелакиев да следи обстановката и да докладва нагоре.


 


Само през миналата седмица броят на бежанците, направили опит да влязат у нас от Турция е 530. Граничните полицаи уточниха, че това значи, че са ги видели да приближават територията ни и са подали сигнал на турските си колеги, които съответно са заловили мигрантите.


 


Не по-лека е ситуацията и на браздата. Напливът на бежанците е отвсякъде.


Към днешна дата най-горещите точки, които мигрантите използват за вход в страната ни са Болярово, Малко Търново и Средец.


Източник: telegraph.bg


 


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.