Пловдив се преклони пред Левски (Снимки)

https://mreja.bg/novini/plovdiv-se-prekloni-pred-levski-snimki/85428 Mreja.bg
Пловдив се преклони пред Левски (Снимки)


Левски умря на годините, на които съм аз в момента. За мен това е кратък житейски път, а за него явно достатъчно, за да преобърне цял един народ и времето, в което живее. Това заяви в тържественото слово главният библиотекар на НБ "Иван Вазов" в Пловдив д-р Петко Георгиев, който е далечен родственик на Апостола. По думите му днешното време е страшно и обръща целия ни народ "във въртележката на разни измислени неолиберални ценности, джендър идеологии и трети полове.

"Страх ме е, страх ме е, че може да изчезнем. Пет века имахме поне вярата си, тя беше нашият имунитет. Радклиф-Браун, британски учен, преди години доказва, че всяко общество се нуждае от три елемента, за да съществува – общи закони, общ морал и обща религия. Липсата им води до разпад на обществото", посочи д-р Петко Георгиев.

Пред паметника на великия българин в парк Бунарджика се състоя поклонение, в което участваха общинари, районни кметове, представители на родолюбиви организации, граждани. С военен ритуал и полагане на венци беше отбелязана 182-годишнината от рождението на Левски.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.