Пламен Димитров разкри какво ще събори правителството

https://mreja.bg/novini/plamen-dimitrov-razkri-kakvo-shte-sabori-pravitelstvoto/109377 Mreja.bg
Пламен Димитров разкри какво ще събори правителството


Призова управляващите да помислят за увеличаване доходите на хората


Председателят на КНСБ Пламен Димитров разкри кой ще е препъни камъкът, който ще събори правителството.


 


В ефира на БНТ той заяви, че управляваната от него организация ще настоява с актуализацията на бюджета минималната работна заплата да стане 760 лева от 1 юли.


Освен това е необходимо да бъдат осигурени средства и за възнагражденията в някои от държавните учреждения, които към днешна дата са недофинансирани.


 


Пламен Димитров прогнозира, че към края на годината инфлацията ще е 12-13%. Според него именно тя може да се окаже причината за събарянето на правителството, тъй като хората са изключително чувствителни на тази тема.


 


Освен това към този факт трябва да се добави и прехода към свободния пазар на електроенергия, заложен за следващата година. На практика това означава, че токът за битовите потребители ще скочи с около три пъти и половина.


 


Ако държавата не контролира всичко това, хората остават с усещането, че самолетът е оставен без пилот. Димитров подчерта, че към днешна дата обаче в самолета има двама пилоти и така и не става ясно кой от тях държи управлението му.


 


В заключение той посъветва управляващите да помислят как да повишат доходите на обществото в условията на инфлация, а не да поставят изкуствен таван на цените, тъй като в световен мащаб това не е дало добри резултати.


Източник: pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.