Pfizer обяви много лоша новина за ваксината си

https://mreja.bg/novini/pfizer-obyavi-mnogo-losha-novina-za-vaksinata-si/108021 Mreja.bg
Pfizer обяви много лоша новина за ваксината си


Първата тестова партида вече е произведена


От Pfizer обявиха лоша новина за ваксината си.


 


Компанията съобщи, че се наблюдава отслабване на имунитета срещу коронавирус, осигурен от тяхната ваксина.


 


От там увериха, че ще увеличат усилията си за разработване на подпомагаща доза, която да предпази хората от вариантите на коронавируса.За такава доза ще бъде поискано одобрението на Американската администрация по храните и лекарствата. Това ще стане през август, след като Pfizer публикува повече данни за това колко добре работи третата доза.

„Както се вижда от реални данни, публикувани от израелското министерство на здравеопазването, ефикасността на ваксините за предотвратяване както на инфекция, така и на симптоматично заболяване, е намаляла шест месеца след ваксинацията, въпреки че ефективността при предотвратяване на сериозни заболявания остава висока“, се казва в изявление на компанията по имейл до CNN.

Pfizer и BioNTech смятат, че третата доза може да бъде полезна в рамките на 6 до 12 месеца след втората доза, за да се поддържат най-високи нива на защита, се казва в съобщението.

Израелското министерство на здравеопазването съобщи в изявление по-рано тази седмица, че е установило спад в ефикасността на ваксината на Pfizer от над 90% на около 64% ​​при разпространението на варианта B.1.617.2 или Delta.

Компанията заяви, че помощните дози от нейната ваксина, разработена заедно с BioNTech, произвеждат нива на неутрализиращи антитела, които са 5 до 10 пъти по-високи от произведените след две дози.

„Компаниите очакват скоро да публикуват по-категорични данни, включително и в рецензирано списание, и планират да представят данните на FDA, EMA и други регулаторни органи през следващите седмици“, се казва в изявление на Pfizer.

Pfizer-BioNTech работят и по подобрен вариант на ваксината срещу коронавирус, който е насочен към целия протеин на шипа на вируса от варианта Delta. Настоящите ваксини са насочени само към част от протеина на шипа – частта от вируса, която той използва, за да се прикрепи към клетките.

Pfizer съобщи още, че първата тестова партида вече е произведена в съоръжението на BioNTech в Майнц, Германия. Компаниите очакват клиничните проучвания да започнат през август, „при условие, че са одобрени от регулаторите“.

Фирмата подчертава още, че „през този период вариантът Delta се превръща в доминиращ вариант в Израел, както и в много други страни“. Според нея защитата срещу тежко прекарване на болестта остава висока през наблюдавания период от 6 месеца.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.