Песен на Дани Милев взе първа награда на “Бургас и морето”

https://mreja.bg/novini/pesen-na-dani-milev-vze-parva-nagrada-na-burgas-i-moreto/87184 Mreja.bg
Песен на Дани Милев взе първа награда на “Бургас и морето”


Композиторът Дани Милев отнесе голямата награда на конкурса за българска песен “Бургас и морето”, който препълни Летния театър на 3 август вечерта.

Без колебание журито присъди първото място на песента “Това си ти” в изпълнение на Дани Милев, който е автор на музиката и аранжимента. Текстът е на Катерина Бакларова.

Песента “Тръгваш ли” в изпълнение на младата и талантлива певица от Бургас Мина Пенкова стана втора. Мина е автор на текста, музиката е на Цанислав Петков, а аранжиментът е на Петър Алексиев. Песента “Тоя влак за Бургас” по стихове на големия Христо Фотев и в изпълнение на Георги Дюлгеров се класира на трето място. Музиката и аранжиментът са на композитора Руслан Карагьозов. Наградата на публиката отиде при създателите на песента “Мечтай, море”, изпълнена от младия певец Александър Томов по музика на Мартин Антонов, текст - Татяна Йотова, аранжимент - Пламен Велинов.

В 37-ото издание на националния конкурс се състезаваха 12 песни, а водещи бяха трима обичани актьори - бургазлията Моньо Монев, Албена Михова и Красимир Ранков. Рециталът след конкурсната част бе посветен на поетесата Петя Дубарова. На сцената прозвучаха едни от най-красивите български песни по нейни стихове в изпълнение на Йорданка Христова, Ваня Костова, Роси Кирилова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Кичка Бодурова, Росица Борджиева, дует “Ритон”, “Тоника Домини”.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.