Пенсионерите ликуват след тази новина

https://mreja.bg/novini/pensionerite-likuvat-sled-tazi-novina-2/107805 Mreja.bg
Пенсионерите ликуват след тази новина


Тази новина зарадва пенсионерите, които са ощетени след преизчисляването на пенсиитеЧаст от пенсионерите ликуват след тази новина.
Пенсионери, които са ощетени след преизчисляването на пенсиите, ще получат компенсация. Това са тези от тях, при които преизчислена пенсия заедно с добавката от 60 лева, се е оказала по-ниска от пенсията им през декември.


Това стана ясно от съобщение на шефа на дирекция "Пенсии" в НОИ Любомира Язаджиева. Пред БНР тя заяви, че през декември месец добавката е била 120 лева.


Експертът поясни, че при средно увеличение от 12,5%, пенсионерите с повече категориен стаж, ще бъдат ощетени.


Язаджиева допълни, че правителството е поело ангажимент да предложи механизъм за компенсация на ощетените пенсионери. Тя заяви, че се очаква приемането на нормативен текст, разрешаващ този казус.
Експертът поясни, че сред възможните опции е отпускането на индивидуални добавки, които ще бъдат изплатени на всеки един от ощетените пенсионери, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.