Пекин обяви десет мерки за отварянето на финансовия сектор

https://mreja.bg/novini/pekin-obyavi-deset-merki-za-otvaryaneto-na-finansoviya-sektor/86562 Mreja.bg
Пекин обяви десет мерки за отварянето на финансовия сектор


На заседание в Пекин бяха представени десет мерки за отварянето на финансовия сектор, за да се привлекат повече финансовите институции от други държави, една от които бе предоставянето на по-добри услуги за международните специалисти, информира Радио "Китай'.

Председателят на пекинското Бюро за финансов надзор Хуо Сюеуън заяви, че китайската столица е готова да посрещне чуждестранните финансови институции и да им предостави улеснения за бизнеса. За да подкрепи политиката на правителството за отварянето на финансовия сектор, Пекин реши да предприеме редица мерки, каза Хуо Сюеуън.

Като център на международния обмен, китайската столица първа отвори финансовия си пазар. До момента в Пекин работят 50 юридически лица в сферата на финансите, филиалите на чуждестранни финансови институции са 160, а представителствата им – 200. Финансовите операции на чуждите компании в столицата могат да се възползват от 7 привилегии, сред които облекчения във финансовия надзор, на пазара и др.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.