PCR тест причини мозъчен кръвоизлив на жена

https://mreja.bg/novini/pcr-test-prichini-mozachen-kravoizliv-na-zhena/107119 Mreja.bg
PCR тест причини мозъчен кръвоизлив на жена


В някои случаи може да се стигне дори до фатален край


Оказва се, че взимането на проба чрез PCR тест далеч не е безопасно, особено, ако това се прави от специалисти, които не са добре обучени. Жена от чешкия град Бърно се е озовала в болница, след като си направила теста.


По време на взимане на пробата е била наранена сериозно задната част на носната кухина и се е стигнало до тежко кървене в мозъка. 

Наложило се е да й бъде направена спешна операция в университетската болница в Бърно. 
"Стигна се до хирургична намеса, която беше животоспасяваща. Сега е хоспитализирана и е в относително стабилно състояние", разкриват от болницата. 

Оттам признават, че това съвсем не е първият подобен случай на нараняване след взимане на проба с PCR тест.
"Повечето от случаите бяха свързани с нараняване на носната кухина, но имахме и няколко случаи със сериозно кървене", уточнява говорителката на болницата Дана Липовска. 

Лекарите предупреждават, че тестовете, които в момента се продават в аптечната мрежа са удобни, но не и съвсем безопасни. 
Те твърдят, че ако не се правят правилно, може да се стигне до различни наранявания, някои от които дори с фатален край. 

"В някои от случаите може да се стигне дори до нараняване на мозъка и изтичане на гръбначно мозъчна течност.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.