Пазете се: Стоян Петков е търговец на криптовалута, който опразва сметките ви!

https://mreja.bg/novini/pazete-se-stoyan-petkov-e-targovec-na-kriptovaluta-koyto-oprazva-smetkite-vi/105751 Mreja.bg
Пазете се: Стоян Петков е търговец на криптовалута, който опразва сметките ви!


Измамите с криптовалута не са нещо ново


За съжаление машинациите с тази сравнително нова валута има и нашенска следа.


Сред българските измамници се откроява и името на Стоян Петков. Попарени от неговия „гений” съветват да се стои на разстояние  минимум 15 метра от този човек. Същият се представя за търговец на криптовалути, но целта му е съвсем друга. Шмекерът цели да примами своите жертви с фалшиви инвестиции.


Стоян Петков е работил в Оnecoin на небезизвестната Ружа Игнатова и сега се опитва да направи подобна схема.


Припомняме, че Игнатов, сестра му Ружа Игнатова и техни партньори са обвинени, че са организирали "многомилиардна пирамидална схема", в която участниците са получавали комисионни за убеждаване на потребители да купуват пакети на OneCoin, които сами по себе се оказват измама. Според съобщенията на американските власти екипът на Игнатов е манипулирал цените на OneCoin, продавал е несъществуващи единици и дори нямал истинска блокчейн система за управление на криптовалутата.


Организирана престъпна група, която успяла да „отмъкне“ криптовалута за над 5 млн. долара, е разкрита от специализираната прокуратура и ГДБОП преди две години.


В тази система хакер рекламира, че чрез него могат да се закупят криптовалута. Когато някой праяви интерес, хакерът прави заявка в сайт за продажби на криптовалута и щом жертвата провежда пари, той ги купува, но за себе си.


Същата схема е готов да повтори и Стоян Петков, като „лови” наивници за пъкления си план.


 

Източник: Crimes.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.