Парламентът взе окончателно решение за ваучерите за почивка

https://mreja.bg/novini/parlamentat-vze-okonchatelno-reshenie-za-vaucherite-za-pochivka/105684 Mreja.bg
Парламентът взе окончателно решение за ваучерите за почивка


Ясно е кой ще има право на ваучери за почивка това лято

Парламентът взе окончателно решение за ваучерите за почивка. Днес бе решено медиците, работещите в РЗИ и центровете за спешна помощ, полицаите, както и всички останали специалисти на първа линия в борбата с коронавируса да получат туристически ваучери за почивка това лято. Те ще са на стойност 210 лв.


Отпуснатите ваучери трябва да се използват за не по-малко от 7 нощувки в България. Това трябва да се случи в срок до 30 ноември следващата година, да може те да се заверят и отчетат.


В случай, че ваучерът не се реализира, стойността му ще трябва да се върне или ще бъде удържана от заплатата, пише БЛИЦ, позовавайки се на topnovini.bg.


Еднократна помощ ще бъде отпусната на семействата с осмокласници, за да покрият част от разходите си в началото на учебната година.


Изискването за отпускането на тази помощ е средният месечен доход на член от семейството да е под или 450 лв.


Деца с увеждания и сираци също ще получат помощта, независимо от доходите.


Изплащането на сумата ще се осъществи на два пъти. Родителите ще получат 50% от нея след влизането в сила на заповедта. Другата половина ще бъде изплатена в началото на втория срок, но единствено ако детето продължава да ходи на училище.


Социалният министър ще реши какъв ще бъде размерът на отпуснатата финансова помощ за осмокласниците.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.