Паника в Гърция: Четвърти случай на коронавирус

https://mreja.bg/novini/panika-v-garciya-chetvarti-sluchay-na-koronavirus/105076 Mreja.bg
Паника в Гърция: Четвърти случай на коронавирус


В Гърция е регистриран четвърти случай на новия коронавирус. Това съобщи говорителят на гръцкото министерство на здравеопазването проф. Сотирис Циодрас, предава гръцката телевизия Скай.


Четвъртият случай е на 36-годишна гъркиня, която е пътувала до Италия. При нея проявяващите се симптома са леки. Тя е изолирана в болница в Атина.


Първият случай в южната ни съседка бе регистриран в сряда. Болната е  завърнала се от Италия 38-годишна жена от Солун. 


Ден по-късно с ковид-19 беше диагностицирано детето на пациентката от Солун, както и млада жена от Атина, която също е пътувала до Италия.


Официално регистрираните случаи в Гърция са вече 4. Това е причината властите да отменят всички празнични дейности, свързани с Карнавала или Апокрисите, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на greekreporter.com.


В болницата в Атина е хоспитализирана млада жена, а други двама пациенти - майка и дете, са настанени в  AHEPA в Солун.


При всички тях симптомите на коронавирус се проявяват в лека форма. Те неотдавна са посетили Северна Италия, където жертвите на коронавирус вече достигнаха 17 души, пише БЛИЦ.


 У нас все още няма регистрирани положителни проби. Хоспитализираните пациенти са общо 40 на брой. Всички те са граждани, пътували до рискови територии, които са с грипоподобни симптоми. 



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.