Пълнени омлети приготвени по специална японска рецепта

https://mreja.bg/novini/palneni-omleti-prigotveni-po-specialna-yaponska-recepta/93134 Mreja.bg
Пълнени омлети приготвени по специална
японска рецепта


Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]asa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Японска рецепта, заимствана от Кулинарна библия - рецепти от цял свят. Опитайте я задължително”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ

За 4 порции:

За плънката:

115 г обезкостено пилешко месо,

7 ч.л. краве масло,

1 малка глава лук,

1/4 ч.ч. моркови на дребно,

2 гъби шайтаке или печурки,

2 с.л. кетчуп,

1 с.л ситно нарязан магданоз,

380 г сварен ориз,

За омлетите:

6 яйца,

2 с.л. прясно мляко,

2/3 ч.л. сол, черен или бял пипер, кетчуп, магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Овкусяваме пилешкото със сол и пипер. Разтопяваме 1 и 1/2 ч.л. масло. Запържваме лука, добавяме пилешкото и пържим. Добавяме морковите. Готвим на умерена температура, бъркайки. Добавяме и магданоза. Оставяме готовата плънка настрани.

Разтопяваме 1 и 1/2 ч.л. масло в тигана и добавяме сварения ориз. Разбъркваме добре. Прибавяме готовата плънка, доматения кетчуп и черния пипер. Разбъркваме добре и добавяме сол на вкус.

Разбиваме яйцата с млякото и добавяме 2/3 ч.л. сол и черен пипер. Разтопяваме 1 ч.л. масло в тиган. Добавяме четвърт от яйчената смес и оставяме за минута. Покриваме с четвърт от оризовата смес. Прегъваме омлета върху ориза.

Обръщаме внимателно омлета върху чиния, сервираме с доматен кетчуп и украса от магданоз.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.