Падат още куп забрани (Подробности)

https://mreja.bg/novini/padat-oshte-kup-zabrani-podrobnosti/107204 Mreja.bg
Падат още куп забрани (Подробности)


Падат още куп забрани


Представителите на браншовете, министърът на туризма Марияна Николова и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се договориха за падането на още куп забрани. Това се случи по време на среща в здравното ведомство.


От първи март врати отварят заведенията, ресторантите, стартират организираните пътувания в страната и конгресният туризъм.


От 1 април започват да функционират организираните пътувания зад граница и нощните заведения.


Министърът на здравеопазването заяви още в началото на срещата с бранша, че са поели ангажимент още при изготвянето на сега действащата заповед за отваряне на заведенията и е време да изпълнят обещанията си.


Той добави, че есторантите и заведенията ще могат да отворят врати при използване на 50% от капацитета. Не повече от 6 човека ще се допускат да една маса. В организирани семейни събирания ще могат да участват най-много 15 души.


В 23:00 часа ще приключва работното време на заведенията. Дейността в обектите ще се извършва и при спазване на сега действащите противоепидемични мерки.


В началото на летния сезон ще имат възможност да се ваксинират работещите в туристическия и ресторантьорския сектор по предложение на здравния министър.


От 1 март отпада и забраната за организирането на събития - конгреси, сватби, кръщенета, семинари, конференции, но ще има ограничение в капацитета от 30%, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.