Отново! Върнаха книжката на Лютви Местан след мелето и убитото от него бебе

https://mreja.bg/novini/otnovo-varnaha-knizhkata-na-lyutvi-mestan-sled-meleto-i-ubitoto-ot-nego-bebe/86331 Mreja.bg
Отново! Върнаха книжката на Лютви Местан след мелето и убитото от него бебе


Шофьорската книжка на Лютви Местан бе върната за… втори път. Това съобщава 24rodopi.com. След катастрофата на 14 април, когато загина 6-месечно бебе, документът за правоуправление на политика бе отнет.

Дни по-късно съдът в Кърджали върна книжката на Местан. От прокуратурата обаче отново отнеха свидетелството му за управление на МПС.

След поредно обжалване, окръжните магистрати определиха като „необосновано” и „незаконосъобразно” постановлението на прокуратурата и книжката на Местан отново бе върната. БЛИЦ припомня, че той е единствен обвиняем за причинявана на смърт по непредпазливост.

Драмата се разигра на 14 април на разклона за Загорско, когато автомобилът на политика и лек автомобил на четиричленно семейство се блъснаха. При удара на място загина бебе. Според държавното обвинение, Лютви Местан не е спрял на знак „Стоп” при опита му да излезе на главния път между Кърджали и „Маказа”.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.