Отнасяме 1000 лева глоба, ако не си приберем бързо болното дете от училище

https://mreja.bg/novini/otnasyame-1000-leva-globa-ako-ne-si-priberem-barzo-bolnoto-dete-ot-uchilishte/106321 Mreja.bg
Отнасяме 1000 лева глоба, ако не си приберем бързо болното дете от училище


Глоба от 1000 лева за родител, който до един час не прибере от училище болното си дете.

Това предлага синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" на старта на учебната година. Идеята им е да се осигури максимално безопасна среда на труд и за учителите, които са "героите на деня" и застават на първа линия при усложнена епидемиологична обстановка. Ето защо председателят на синдиката Юлиян Петров призова учениците отговорно да спазват правилата и мерките, а родителите да имат активна роля в превенцията срещу COVID-19.


Синдикалистите смятат, че има много спорни въпроси по организацията на учебния процес и дават пример с отделянето на ученици с грипоподобни симптоми в специални изолатори. По думите им в случая здравното министерство е пропуснало да задължи родителите да не пускат болните си деца на училище. Глобата от 1000 лева би играла възпираща роля срещу такива безотговорни родители, пише Марица.


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.