Откритие: По косата ще познаете дали ще сте здрави и дълголетни!

https://mreja.bg/novini/otkritie-po-kosata-shte-poznaete-dali-shte-ste-zdravi-i-dalgoletni/106207 Mreja.bg
Откритие: По косата ще познаете дали ще сте здрави и дълголетни!


Ето как да познаем дали сме здрави и с добър метаболизъм!

По косата ще познаете дали ще сте здрави и дълголетни. Оказа се, че ранното побеляване на косата е отличен знак. Учените днес твърдят, че това е признак на добро здраве и завиден метаболизъм. Нещо коренно различно от това, което винаги сме си представяли - а именно започнало остаряване.


 


В този ред на мисли, колкото по-рано започне да побелява косата ви, толкова по-добре. Обяснението е простичко, но обосновано научно. И то е, че цветът на косите е свързан със секрецията на меланин. А за този секрет са ни необходими най-важните и ценни антиоксиданти, които са в тялото - глутатион.


 


Те са антиоксидантите, които ни предпазват от ужасяващите болести като болестта на Алцхаймер, раковите болести, сърдечно-съдовите заболявания и други.


С възрастта обаче концентрацията на тези антиоксиданти намалява, а здравото тяло не харчи запаси от животоспасяващите вещества, за да оцветява косата.


Можем да боядисаме или да оставим така косата си, но ценните вещества трябва да бъдат спасени, за да се предпазим от болести.


Хората, които имат сива коса доста рано, изглежда са по-силни и по-дълголетни. До това заключение стигнаха учените, като изследваха 5 хиляди души на възраст от 30 до 60 години.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.