Откриха 6 нови улици в квартал в Благоевград

https://mreja.bg/novini/otkriha-6-novi-ulici-v-kvartal-v-blagoevgrad/85812 Mreja.bg
Откриха 6 нови улици в квартал в Благоевград


Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри шест новизградени улици в IV микрорайон. На тържеството присъстваах народният представител Даниела Савеклиева,  евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков, заместник-областният управител Антоанета Янчева много жители на кв. "Освобождение" .

"Това е един от най-тежките, най-трудните и най-чакани проекти. Преди да стартираме дейностите, група граждани, обединени в Инициативен комитет, идваха през месец и питаха кога ще бъде благоустроен квартала. Сега, самият квартал придоби европейски облик. Изградихме улици, подпорни стени. Тук е мястото да обявя един неофициален конкурс за изрисуване на подпорната стена на ул. "Славянска", каза кметът д-р Атанас Камбитов. По време на церемонията беше отслужен и водосвет за здраве.

В рамките на реализирането на обекта бяха рехабилитирани и реконструирани улиците "Ветрен", "Роден край", "Черно море", "Съединение", "Независимост" и "Руен". Бяха изградени шест подпорни стени, които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци. Изградени бяха нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха общо 38 паркоместа. В рамките на проекта беше засадена нова растителност. В квартала са поставени нови пейки, кошчета и кашпи.

Обектът е част от проект "Благоустрояване на градската среда", чрез който беше ремонтиран пл. "Георги Измирлиев", улица "Марица", бяха изградени и велоалеи, свързващи основни улици и булеварди в Благоевград.

Обща стойност на проекта е 12 921 190,60 лв.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.